Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VBI.Limburg: Van Smart City naar Humane Stad

15/11/2018 @ 19:30

VBI-Limburg heet iedereen van harte welkom op onze volgende bijeenkomst op donderdag 15 november om 19u30 voor een lezing+ receptie georganiseerd door IE-NET (KVIV Limburg) en de UHasselt.

“Rond de term ‘smart cities’ is inmiddels veel enthousiasme, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat het slechts een middel is om een doel te bereiken: tot een menswaardige stad komen.” (Pieter Ballon)

Klimaatverandering, vergrijzing, mobiliteit, schaarste van grondstoffen,… hebben allemaal een impact op onze steden. Hoe ziet de ideale stad eruit binnen tien jaar? Worden alle Belgische steden ‘Smart Cities’, naar het grote voorbeeld Singapore? Intelligente steden, waar technologie, het “Internet of Things”, zorgt voor het verhogen van comfort, levenskwaliteit, veiligheid en het optimaliseren van stadsprocessen en diensten met respect voor economische, sociale en duurzame aspecten.

Maar zijn deze vernieuwingen alleen maar positief? Kunnen we steden leefbaar houden? En wat met privacy? Kan dit nog gerijmd worden met onze nood aan veiligheid? En wat is er nog nodig om tot een menswaardige stad te komen?
Deze en nog andere vragen komen aan bod tijdens deze lezing van Prof. Ballon.
Hij is doctor in de Communicatiewetenschappen en Master in moderne geschiedenis. Sinds 2009 doceert hij Communicatiewetenschappen aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel).

Zijn expertise is het Smart City-gebied voor zowel Brussel als Vlaanderen, waarover hij onlangs het boek “ Smart Cities: hoe technologie onze steden leefbaar houdt en slimmer maakt”

Programma
• 19:30 uur: Ontvangst Gebouw D, Auditorium H5, UHasselt, campus Diepenbeek
• 19:45 uur: Start lezing
• 21:00 uur: Einde lezing /vragen, nadien receptie in de wintertuin
• 22:00 uur: Einde

Inschrijving:
Uiterlijk 10/11/18
Gelieve inschrijving over te maken aan wim-mertens@outlook.com, telefonisch of per SMS 0475/45.01.41. Vermeld steeds of u alleen komt of met partner.

Inschrijvingsprijs:
De deelnameprijs bedraagt € 10 per persoon, te storten op het rekeningnummer van VBI.Limburg BE51 103-2062602-62 (BIC-code NICABEBB).

Details

Date:
15/11/2018
Time:
19:30

Organizer

VBI.Limburg
Website:
http://www.vbi-limburg.be/