Lidmaatschap

Wat zit er in het lidmaatschap?

Wat het lidmaatschap van VBI allemaal inhoudt, kan u op deze pagina terugvinden.

Hoe word ik lid?

Vanaf september zullen wij starten met een volledig nieuw alumniplatform, dat ook lid worden van VBI vlotter zal laten verlopen. Alle info over het platform en het lidmaatschap vind je hier terug zodra het platform gelanceerd is.


alumninetkul
Kan je niet wachten tot september en wil je toch nu al lid worden? Ga dan naar Alumninet, het huidig platform voor alumniwerking aan de KULeuven. Hier heeft u twee opties. Ofwel bent u nog geen lid, dan kan u daar uw account activeren. Dit vereist uw persoonlijk q-nummer dat terug te vinden is op iedere correspondentie van Alumni Lovanienses. Ofwel bent u reeds geregistreerd en kan u zich meteen aanmelden.

Opmerking: Alumni die nog steeds actief zijn binnen de KULeuven en zich nog af en toe met hun personeelsnummer inloggen, gelieve de automatische log-in extentie uit te schakelen en uw cookies te verwijderen. Meer informatie hierover kan u hier terugvinden. Mochten er zich nog steeds problemen voordoen, kan u ons altijd contacteren op onderstaand adres.

Eens ingelogd op de website, volstaat het om uw lidmaatschappen te beheren en uw lidmaatschapsbijdrage (25 euro) voor VBI online te storten. Proficiat, u bent nu lid van VBI!

De enige voorwaarde om lid te kunnen worden van VBI is houder zijn van een diploma (BSc, MSc, PhD,…) uitgereikt door de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen of de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

Hoe lang ben ik lid?

Lidmaatschap afgesloten tijdens een jaar is steeds geldig tot 31 december van datzelfde jaar. Wie afstudeerde in juli of september 2020 zal de mogelijkheid krijgen om meteen voor het jaar 2021 lid te worden.

Lid via ie-net (voorheen KVIV)?

Tot voor 2015 werd je automatisch lid van VBI als je ook lid werd van KVIV. Nu KVIV niet meer bestaat, maar met VIK gefuseerd is tot IE-Net Ingenieursvereniging, bestaat ook dat automatische lidmaatschap niet meer. Wie zich lid maakt van IE-Net is dus niet meer automatisch lid van VBI! 

Wel werken VBI en IE-Net nog samen: er bestaat op die manier een “gecombineerd lidmaatschap“. Door te kiezen om lid te worden van zowel VBI als van IE-Net, krijg je op beide lidmaatschappen 10% korting (dus 22,5 ipv 25 voor VBI en 72 ipv 80 euro voor IE-Net). Let op, IE-net is verantwoordelijk voor de gecombineerde lidmaatschappen. U dient dan ook via de website van IE-net in te schrijven indien u gebruik wilt maken van de 10% korting bij gecombineerd lidmaatschap.

Hoe zit dat met mijn gegevens?

Omdat u ooit studeerde aan deze universiteit, staan al uw gegevens (adres, e-mail,…) nog in een (beschermde) databank van de KU Leuven (Alumni Lovanienses). Door uw lidmaatschapbijdrage worden deze weer ‘geactiveerd’ en doorgegeven aan VBI en Alumni Lovanienses. U krijg dan spoedig bericht van Alumni Lovanienses met nuttige informatie (o.a. uw “alumnusnummer” en de instructies om uw lidkaart af te printen). Dit bericht bevat ook uw geregistreerde gegevens en informatie over hoe u deze kan wijzigen. U kan deze op elk moment aanpassen, omdat u met uw alumninummer (q-nummer) altijd toegang heeft tot (uw gegevens in) de databank (Alumninet).

CHINEES

Klopt er iets niet? Werkt er iets niet of is iets niet duidelijk? Bijdrage betaald maar geen antwoord gehad? Kan gebeuren, maar niet van wakker liggen: een eenvoudig berichtje naar info@vbi-kuleuven.be en wij zoeken het graag voor u uit!