11 december: VBI Boomplantdag in Achel

bannerbpd

VBI gaat het bos in… om bomen te planten. En men heeft jouw hulp daarbij nodig!

De KULeuven heeft een groot stuk bos in het noorden van Limburg, alwaar de bio-ingenieursfaculteit al vele jaren onderzoek en beheer uitvoert. Eén van die grotere, langdurige onderzoeken en beheersplannen die er momenteel worden uitgevoerd, is het omvormen van dit typische Kempische naaldbos naar een ecologisch erg waardevol gemengd, ongelijksoortig en ongelijkjarig loof- en naaldbos. Hiervoor worden elk jaar gerichte dunningen uitgevoerd, maar ook een paar honderd boompjes geplant.

Om dit project te steunen kocht VBI dit jaar 500 jonge boompjes (incl. wildvraatbescherming, steunpaaltjes en ander nodig materiaal) – en dit gaan we op 11 december allemaal planten. Onder vakkundige (bege)leiding van de experten van de afdeling Bos, Natuur en Landschap en hopelijk met jullie hulp.

VBI nodigt je daarom van harte uit mee een boompje op te zetten in het universiteitsbos. De avond wordt warm afgesloten rond de tafel genietend van de lokale keuken.

Het programma:

  • 13:00 Korte wandeling o.l.v. Erik Van Beeck en prof. Bart Muys – met wat achtergrondinformatie over de nieuwste bosbeheerstechnieken en principes.
  • 14:15 Genoeg gekletst: de mouwen oprollen en boompjes planten!
  • 16:30 Klinken op de toekomst en een lekker en stevige winterse maaltijd met regionale specialiteiten.

De locatie:

Het universiteitsbos in Achel… de juiste locatie voor de afspraak wordt na je inschrijving nog bevestigd (hangt af van het aantal inschrijvingen). Het avondeten zal op een warme, droge locatie worden aangeboden.

Damage:

De plantactiviteiten zijn gratis voor VBI leden en hun partner, 5 euro voor niet leden. Het etentje achteraf wordt je aangeboden voor 15 euro per persoon. De bijdrage mag gestort worden op rekeningnummer BE39 3300 8136 0119, met vermelding van “Naam + Bosactie”.

Inschrijvingen zijn gesloten. Wens je toch deel te nemen, kan je altijd een e-mailtje sturen naar info@vbi-kuleuven.be, misschien is er nog plaats!