Bestuur

Met trots presenteren we u onze Raad van Bestuur:

Stef Aerts Voorzitter. Bio-ingenieur in hart en nieren, ethicus in zijn vrije tijd. Hiervan maakte hij dan ook maar zijn beroep. Uithangbord en alfaman van de opleiding Agro- en Biotechnologie aan Odisee. Levensgenieter en liefst vergezeld met een goede pot gerstenat. Voormalig penningmeester, maar staat nu aan het roer van het VBI-schip.

 

NDB

Niels De Brier  Ondervoorzitter. Levensmiddelen-technoloog. Onderwijsverantwoordelijke voor de Landbouwkring en al sinds mensenheugnis één van de trekkers van Jong.VBI. Neiging tot barmeubel. Vroeger coördinator van Jong.VBI, nu de belangrijkste man achter de schermen van de vereniging.

 

Stefan Ruyters  Penningmeester. Milieutechnoloog. Passioneel onderzoeker en dus sinds de vernieuwing van VBI de man achter VBI.Science. Door zijn ervaring vaste waarde in het bestuur. Telt hier netjes de financiën na en waakt over de inkomsten en uitgaven!

 

Michiel Schreurs – Coördinator Jong.VBI. Cel en genner. Ooit penningmeester bij LBK, maar laat nu de centen tellen voor wat het is. In de plaats schrijft hij de verslagen van vergaderingen en houdt hij de website netjes. Levensgenieter en liefhebber van het betere gerstenat. Onderzoekt dit laatste dan ook van 9 tot 5 en van 5 tot 9.

 

Bieke Vandaele  – Coördinator VBI.Events. Milieutechnoloog en momenteel gedreven door werk in hernieuwbare energie. Ex-sportverantwoordelijke bij LBK en nog steeds gebeten door sport in de Leuvense Ultimate Frisbee club Jetset. Na ervaring in jong.VBI neemt Bieke nu de touwtjes van onze grote events in handen.

 

Nick Van Looy  – Coördinator Jong.VBI
Cel en genner – De laatste jaren had Nick zich al ingezet als gedreven LBK’er, met als hoogtepunt een functie als Gnorglboekhouder (samen met Dries Van Hemelen). Ook nu blijft Nick  gepassioneerd om onze jonge alumni samen te brengen na de werkuren. Opnieuw als team leidt Nick samen met Dries ons jong.VBI team bij het organiseren van een brede waaier aan activiteiten: afterworks, sportactiviteiten, networking events, … 

Dries Van Hemelen – Coördinator Jong.VBI
Human Health engineer – Na een lange carrière in LBK die culmineerde in een functie als Gnorglverantwoordelijke met Nick aan zijn zijde, blijft Dries gedreven om onze jonge alumni samen te brengen na de werkuren. Samen met Nick leidt Dries ons jong.VBI team om verschillende activiteiten op poten te zetten: afterworks, sportactiviteiten, networking events, … Een gezonde interesse in een brede waaier aan activiteiten helpt hier dan ook. ​

Marleen Suckers – Facultair ankerpunt FBIW. Vervolledigt het lijstje van levensmiddelentechnologen. Meester van de bio-ingenieus en orakel van de faculteit BIW. Als ze niet aan het werk is, kampeert ze ergens onderweg. Speelt (soms) baasje van Gerda.

 

Ward Hoornaert – Vice-preses LBK. De saus op de samenwerking van LBK en VBI. Biosystemer. Voormalige Baarrtapper die zich nu met zijn enthousiasme en sociale insteek helemaal inzet voor een vlotte samenwerking tussen LBK en VBI. Stem van LBK – als hij die nog heeft na een stevige cantus.

 

 

En verder is er nog

Koen Quaghebeur, de voorzitter van VBI vriendenkring Limburg. Het bronsgroen eikenhout heeft de eer de langstlevende, maar nog steeds frisse, vriendenkring te mogen huisvesten. Het nachtegaaltje zou voor minder gaan zingen.

 

LDLomme Deleu, samen met Brecht Vallaey peetvader van VBI.Widder. (West)Vlaanderen De Leu (ex-KULAK) en gewezen Baarrman. Ooit mega mindy.

 

 

Niels Langenaeken, redacteur bij de Bio-Ingenieus en de stem van onze Proffencast.