Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bedrijfsbezoek Citribel in Tienen (VBI.Limburg)

October 28 @ 13:30 - 16:30

 

Beste collega’s bio-ingenieur, landbouwingenieur, ingenieur scheikunde en landbouwindustrieĆ«n en partners,

Op 28/10 worden we ontvangen en rondgeleid bij Citribel (het vroegere Citrique) door Ruben Ghillebert, Process improvement and innovation manager.

Suikermelasse, de zijstromen van suikerraffinaderijen, vormen de primaire grondstof voor het unieke natuurlijke productieproces. De melasse dient als voedingsbodem voor de Citribelschimmel. De schimmel maakt tijdens het fermentatieproces citroenzuur en mycelium aan. Citroenzuur komt van nature voor in planten en fruit, bladeren, wortels en melk. Ons lichaam produceert ook citroenzuur omdat het onze cellen helpt mineralen beter op te nemen.

Citroenzuur wordt geprezen als een organisch conserveermiddel en smaakversterker voor eten en drinken. Citroenzuur laat uw medische tabletten bruisen als u ze in een glas water laat vallen en het dient als een natuurlijk alternatief voor fosfaten in wasmiddelen. De nevenstromen van o.a. mycelium, vinasse en calcium kalium zout worden gebruikt als veevoeding.

De rondleiding in productie zal gebeuren in 2 groepen van max 12 personen. De ingang voor het bezoek bevindt zich in de Pastorijstraat 249 te Tienen.
13u30: ontvangst + bedrijfspresentatie
14u30: rondleiding productie fermentatie/raffinage
15u25: rondleiding productie raffinage/fermentatie
16u20-16u30: afscheid en vertrek

Indien u aanwezig zal zijn :
Gelieve ten laatste op 20/10 voor 12u de volgende gegevens te bezorgen zodat de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen verschaft worden en ook de registratie van het bezoek optimaal kan verlopen.
Naam en voornaam van iedere deelnemer + betrokken schoenmaat .
Inschrijven is verplicht bij VBI.Limburg secretaris Wim. E-mail: wim-mertens@outlook.com, of telefonisch of per SMS 0475/45.01.41

Met confraternele groeten,
Wim Mertens – Secretaris
Elien Kerkhofs – Voorzitter
Piet Creemers – Ondervoorzitter
Luc Martens
Koen Quaghebeur
Patrick Vanhollebeke
Clem Verheyden

Details

Date:
October 28
Time:
13:30 - 16:30

Organizer

VBI.Limburg
Website:
http://www.vbi-limburg.be/

Venue

Citribel
Pastorijstraat 249
Tienen, Vlaams-Brabant 3300 Belgium
+ Google Map