Fotoverslag 60 jaar Baarr

Met maar liefst 74 inschrijvingen voor de barbecue was de namiddag ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de Baarr en groot succes! Bedankt aan de baarrmannen en -vrouwen voor de organisatie. Bekijk de foto’s hieronder.

143

Picture 1 of 31

Op zaterdag 10 september werd het 60-jarig bestaan van de Ba(a)r(r) gevierd in zijn huidige locatie aan de Dijle. Niet minder dan 25 van de laatste 35 generaties waren daarbij vertegenwoordigd! Het werd een gezellige namiddag en ‘avond’ met ontmoetingen tussen jong, minderjong en nietmeerzojong. Maria II was de absolute publiekslieveling en was zeer tevreden om velen nog eens terug te zien. Ze genoot van de vele babbels en de Goedendag… Naar mate de dag vorderde, kwamen ook de meer sappige verhalen boven!

Tijdens de namiddag was er de Ba(a)r(r)man/vrouw-race. Het werd een ware clash der titanen waarbij ervaren rotten tussen de 20 en 60 jaar oud het tegen elkaar op namen om de titel te veroveren. En jawel, ze waren er klaar voor! De wedstrijd begon met het onthouden van een bestelling:

Jaaa, barman, voor mij graag 3 pintjes, 2 wittekes, nog een pintje, ne blonde leffe, ene bruine floreffe, een duvelke… en wa moest daar nog zijn? Aja, nog een pintje en 2 rodenbachs.

En ge moogt een pintje vervangen door ne schweppes en mij nog een pakske dinokoeken zonder chocola geven. Voila, da zalt zijn.

Zoals het een ware boerkotter, en zeker een bar-tapper, betaamt, werd dit lijstje 2 uur later door 14 van de 15 kandidaten (zo goed als) volledig terug opgesomd! De volgende opdracht bestond erin van in de deuropening de toogbel aan te gooien met een sleutelbos. Dit bleek niet zo evident maar leverde wel wat spektakel op! Na de toogkunsten moesten ook de tapkunsten getest worden. Het tappen en rondbrengen van 3 pintjes werd gequoteerd op snelheid en uitvoering. Het getapte bier ging echter niet verloren want de kandidaten mochten meteen een ad fundum inzetten. Formaliteiten waren hierbij slechts formaliteiten. Velen vulden de verwachtingen in maar bij anderen had het werkleven toch zijn tol geëist op zowel startsnelheid als uithouding. Gelukkig kon worden uitgeblazen tijdens de afwasproef. Door de slopende wedstrijd vergaten sommigen echter de mayonaise op de onderkant van het glas af te kuisen en betaalden dit cash. Na het beantwoorden van enkele geschiedenisvragen was het tijd voor de finale prijsuitreiking. Nand Ooms (promotie 2013) haalde het nipt voor Don Hendrikx (promotie 2015) en Pieter Callens (promotie 2010). Nand nam trots de overwinningsfles en het bijhorend zilveren Bierviltje in ontvangst en dankte zijn familie en vrienden maar ook zijn tegenstanders.

Naast drank werd er deze keer ook eten voorzien. Het huidige tappersteam verzorgde een BBQ waar zo’n 80 man van kwam smullen. Wat er daarna gebeurde, stond in de sterren geschreven. Het werd een gezellige baravond vol bier, nieuwe contacten, oude vriendschappen, nostalgische gesprekken, … Op naar 65 jaar Ba(a)r(r)?!

Met veel dank aan de aanwezigen voor hun aanwezigheid en aan VBI voor de ondersteuning!

De organiserende (ex-)barverantwoordelijken,

Jonas en Tom (2016-2017), Ruth Vanderschueren (2015-2016), Fréderik Janssen (2013-2014), Lomme Deleu (2009-2010), Pieter Callens (2007-2008) en Maria II (1986-2012)!