Jong.VBI

Jong.VBI is de jongerengeleding van VBI. Zij organiseren activiteiten en vormingen, specifiek voor jonge alumni. Er is natuurlijk geen maximum leeftijd vastgelegd om deel te mogen nemen aan de activiteiten van Jong.VBI, iedereen is altijd welkom!

1mei58_FDe activiteiten van Jong.VBI focussen enerzijds op het onderhouden en verstevingen van de band met je jaargenoten (het “netwerk”) en anderzijds op het wegwijs maken van de jonge alumnus in de wondere wereld van het werkveld.

Een aantal activiteiten door Jong.VBI georganiseerd zijn vaste waarden in de kalender van VBI:
VALKUILEN, de Gnorgl die een paar keer per jaar op een vrijdag avond open is  – al dan niet in een thema – speciaal voor alumni
BARKUILEN, de Baarr die enkele keren per jaar open is op vrijdag speciaal voor de alumni. Vooral de Chouffe en Bitterballen barkuil is berucht!
–  Verder organiseert jong.VBI ook afterworks en cantussen, dit aanbod verandert ieder jaar.

Binnen VBI geniet Jong.VBI – bewust – een grote autonomie, wat Jong.VBI qua organisatie en structuur erg flexibel maakt en er dus heel snel en efficiënt kan ingespeeld worden op vraag en aanbod van en voor jonge alumni. Om helemaal te benadrukken dat VBI de jongerenwerking erg belangrijk vindt: de coördinator van Jong.VBI is een vast lid van de Raad van Bestuur van VBI én er zetelen verschillende Jong.VBI-ers in de Algemene Vergadering.

Meer informatie nodig? Ruth Vanderschueren is coördinator van Jong.VBI en organiseert samen met een hele groep jonge alumni deze geleding. Je kan hen bereiken op jong@vbi-kuleuven.be. Jong.VBI heeft ook zijn eigen facebook pagina.