Lidmaatschap – voordelen

Als betalend VBI-lid, kan u gebruik maken van volgende specifieke voordelen:

  • U blijft op de hoogte van het nieuws dat ons verbindt. Dit via de social media (Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram) en de magazines Bio-ingenieus en ConnectIng. Als lid ondersteunt u deze communicatiekanalen en maakt u het mogelijk dat we het profiel van Bio-ingenieur, Industriële ingenieur Bio-chemie en Biowetenschappen nog meer in de verf kunnen zetten.
  • U kan aan een kortingstarief deelnemen aan de verschillende activiteiten die we organiseren. Gaande van forumavonden voor een stevig debat tot de meer lossere ontmoetingen in de baarr of Gnorgl. Om de paar jaar organiseren we eveneens de Dag van de Bio-ingenieur, een feestelijke terugkomdag voor de faculteit bio-ingenieurswetenschappen. Voor recent afgestudeerden zorgt Jong.VBI voor de informelere activiteiten, terwijl VBI.Events zich richt op de grote activiteiten voor een breed publiek.
  • U kan deelnemen aan de activiteiten van VBI.Limburg of VBI.Widder die zich voornamelijk focussen op de regio’s in respectievelijk het Oosten en het Westen van Vlaanderen.
  • U bent automatisch erelid van LBK. Hierdoor kan u zeer voordelig naar TD’s of cantussen gaan en maakt u kans op een plaatsje op het galabal. Om de drie jaar wordt er zelfs een groot VBI & LBK-galabal georganiseerd.
  • U steunt het VBI.Fonds dat jaarlijks goede doelen ondersteunt die ons nauw aan het hart liggen.
  • U steunt met uw bijdrage allerhande initiatieven om studenten vertrouwd te maken met de jobmarkt. Zo brengen we recent afgestudeerden in contact met zij die weldra zullen afstuderen in het ‘Meet the Market’ evenement. Jaarlijks reiken we ook prijzen uit voor de beste bachelor- en masterproeven.
  • U kan gebruik maken van VBI om een reünie te organiseren met uw afstudeerjaar. VBI kan hiervoor gratis lokalen reserveren in de gebouwen van de KU Leuven, kan voorschotten betalen of zorgen voor dat tikkeltje extra op uw activiteit. Aarzel niet om ons hiervoor te contacteren!

Uw lidgeld zal uitsluitend gebruikt worden om onze werking te ondersteunen, zoals onze administratie, website en het VBI.Fonds. Al het geld dat overblijft, stroomt integraal terug naar onze alumni, via de magazines Bio-ingenieus en ConnectIng, en via evenement zoals de nieuwjaarsreceptie en de Student Research Awards.

Verder maakt u, ongeacht uw lidmaatschap van VBI, ook deel uit van het grotere netwerk van KU Leuven alumni. De KU Leuven voorziet hiervoor nog extra voordelen. Een overzicht kan u hier terugvinden. Zo blijft u op de hoogte van het nieuws aan de alma mater via het nieuwe magazine SONAR, krijgt u kortingen op de sportkaart (twv €30) of een abonnement op tal van magazines. Om het af te maken, krijgt u ook een gratis aperitief in de Faculty Club!