Lidmaatschap

Wat zit er in het lidmaatschap?

Wat het lidmaatschap van VBI allemaal inhoudt, kan u op deze pagina terugvinden.

Hoe word ik lid?

Sinds 2021 werken wij met een volledig nieuw alumniplatform: KULeuven Connect. Dit zou het mogelijk moeten maken om vlotter lid te worden van alumniverenigingen en kunnen wij u nog beter van dienst zijn. U kan zich aanmelden via https://connect.kuleuven.cloud/. Let op, u zal zich de eerste keer opnieuw moeten registreren. Later kan u ook inloggen via uw LinkedIn, Facebook of Google-account.

Als u zich registreert met het emailadress dat gekend is bij de KUL, zal u automatisch toegang hebben tot de groep van VBI. In de groep van VBI, kan u via het tabblad “Lidmaatschappen” uw lidmaatschap meteen in orde brengen. U kan controleren van welke groepen u lid bent, door rechtbovenaan op je foto te klikken en het menu ‘Mijn Lidmaatschappen’ te openen.

De enige voorwaarde om lid te kunnen worden van VBI is houder zijn van een diploma (BSc, MSc, PhD,…) uitgereikt door de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen of de Faculteit IndustriĆ«le Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Indien u niet voldoet aan bovenstaande voorwaarde en alsnog lid wil worden, kan u contact met ons opnemen via info@vbi-kuleuven.be.

Hoe lang ben ik lid?

Lidmaatschap afgesloten tijdens een jaar is steeds geldig tot en met 31 december van datzelfde jaar.

Voor afstudeerders geldt het lidmaatschap steeds tot het einde van het jaar na afstuderen. Wie afstudeerde in juli of september 2021 kan lid worden tot eind december 2022.

Lid via ie-net (voorheen KVIV)?

Tot voor 2015 werd je automatisch lid van VBI als je ook lid werd van KVIV. Nu KVIV niet meer bestaat, maar met VIK gefuseerd is tot IE-Net Ingenieursvereniging, bestaat ook dat automatische lidmaatschap niet meer. Wie zich lid maakt van IE-Net is dus niet meer automatisch lid van VBI! 

Wel werken VBI en IE-Net nog samen: er bestaat op die manier een “gecombineerd lidmaatschap“. Door te kiezen om lid te worden van zowel VBI als van IE-Net, krijg je op beide lidmaatschappen 10% korting (dus 22,5 ipv 25 voor VBI en 72 ipv 80 euro voor IE-Net). Let op, IE-net is verantwoordelijk voor de gecombineerde lidmaatschappen. U dient dan ook via de website van IE-net in te schrijven indien u gebruik wilt maken van de 10% korting bij gecombineerd lidmaatschap.

Hoe zit dat met mijn gegevens?

Omdat u ooit studeerde aan deze universiteit, staan al uw gegevens (adres, e-mail,…) nog in een (beschermde) databank van de KU Leuven (Alumni Lovanienses). Door uw lidmaatschapbijdrage worden deze weer ‘geactiveerd’ en doorgegeven aan VBI en Alumni Lovanienses. U krijg dan spoedig bericht van Alumni Lovanienses met nuttige informatie (o.a. uw “alumnusnummer” en de instructies om uw lidkaart af te printen). Dit bericht bevat ook uw geregistreerde gegevens en informatie over hoe u deze kan wijzigen. U kan deze op elk moment aanpassen, omdat u met uw alumninummer (q-nummer) altijd toegang heeft tot (uw gegevens in) de databank (Alumninet).

CHINEES

Klopt er iets niet? Werkt er iets niet of is iets niet duidelijk? Bijdrage betaald maar geen antwoord gehad? Kan gebeuren, maar niet van wakker liggen: een eenvoudig berichtje naar info@vbi-kuleuven.be en wij zoeken het graag voor u uit!