Nieuwjaarsbrief 2017

Leuven, 1 januari 2017

Beste Alumnus en VBI-sympathisant,

Het jaar 2016 was voor onze Vereniging voor Bio-ingenieurs (VBI) met meer dan 800 (!) aangesloten leden een topeditie, wat in schril contrast stond met de gebeurtenissen in de wereld dat jaar. We willen u langs deze weg graag uitnodigen uw lidmaatschap online te verlengen, voor slechts 25 euro. Het hoeft geen betoog dat VBI in 2017 weer heel wat activiteiten zal organiseren, wat het ideale recept blijkt om in een geschikte omgeving te netwerken en bij te praten met oud-collega’s. We willen u deze bloemlezing uit 2016 niet onthouden…

  • Het jaar werd vrolijk ingezet in Erperheide te Peer voor een gezellige nieuwjaarsreceptie waar dit jaar VBI.Limburg gastheer was.
  • Om de goede banden met de studentenvereniging LBK in de verf te zetten, was een behoorlijk uitgelaten delegatie van VBI aanwezig op hun galabal.
  • In april mochten we onze vernieuwde geleding VBI.Widder boven het doopvont houden te Kortrijk waar een heel aantal West- en Oost-Vlaamse oud-studenten getuigen mochten zijn.
  • Later die maand mochten Jong.VBI’ers of al wie zich mentaal jong voelde afzakken naar de Gnorgl voor een valkuil. Een activiteit die al van oudsher wordt georganiseerd én geapprecieerd, zo blijkt!
  • In juni organiseerden we een zeer zonnig en aangenaam Lentefeest. De gemoedelijke mix tussen recent afgestudeerden en jonge gezinnen zorgde voor een sfeervolle namiddag aan de oevers van de Dijle.
  • In december hebben we het jaar afgesloten met een Boomplantdag waarop we eigenhandig 600 boompjes plantten die we hadden aangekocht voor het universiteitsbos te Hamont-Achel.

Bijzondere aandacht gaat ook naar de initiatieven waar VBI haar medewerking heeft verleend. In september werden ter gelegenheid van 60 jaar pauzeruimte, bar, baar of baarr heel wat oud-barliefhebbers bij elkaar gebracht om dit gepast te vieren. Een heuse barmannen en –vrouwen race en een barbecue maakten deel uit van deze lekkere cocktail. Het promotiejaar 2015 maakte een uitstap naar Balen voor een alumniweekend. Dergelijke initiatieven van haar leden kunnen verder blijven rekenen op technische ondersteuning van VBI!

Mocht u nu denken dat deze activiteiten wel leuk klonken, maar u kon er toch niet bij zijn? Geen nood, op de website zijn alle sfeerbeelden terug te vinden. In 2016 zijn trouwens heel wat bio-ingenieurs in de media gekomen en werden heel wat prijzen gewonnen door (doctoraats)studenten. Ook hierover blijven we berichten op onze website en aanverwante sociale media, houd deze dus zeker in het oog. Wanneer u zich toch op onze website begeeft, kan u via die weg uw lidmaatschap hernieuwen of opnieuw aanvragen. Na registratie op het vernieuwde Alumninet volstaat het om slechts 25 euro online te betalen via ditzelfde portaal. Wij hopen u snel terug te zien op één van onze activiteiten in 2017!

Lidmaatschap voor 1 jaar:

  • Registratie op alumninet waar u 25 euro online kan betalen
  • Meer informatie: vbi-kuleuven.be/lidmaatschap (hier vindt u ook meer informatie over het gecombineerde lidmaatschap met ie-net)

Met collegiale groeten,

Het VBI-team