Nieuwjaarsbrief 2018

Heverlee, 1 januari 2018

Beste Alumnus en VBI-sympathisant,

Het jaar 2017 was voor onze Vereniging voor Bio-ingenieurs (VBI) met meer dan 700 (!) aangesloten leden een topeditie, wat in schril contrast stond met de gebeurtenissen in de wereld dat jaar. We willen u langs deze weg graag uitnodigen uw lidmaatschap online te verlengen, voor slechts 25 euro. Het hoeft geen betoog dat VBI in 2018 weer heel wat activiteiten zal organiseren, wat het ideale recept blijkt om in een geschikte omgeving te netwerken en bij te praten met oud-collega’s. We willen u deze bloemlezing uit 2017 niet onthouden…

  • In januari werden we hartelijk ontvangen door Vandemoortele voor een exclusief bedrijfsbezoek en een gezellige nieuwjaarsreceptie waar dit jaar VBI.Widder gastheer was.
  • Om de goede banden met de studentenvereniging LBK in de verf te zetten, was een behoorlijk uitgelaten delegatie van VBI aanwezig op hun galabal.
  • Op dinsdag 27 maart verzamelden afstuderende en afgestudeerde bio-ingenieurs om hun (nieuwe) werkervaringen te delen met elkaar. Vele tips en contacten werden uitgewisseld in aanwezigheid van een hapje en een drankje op het evenement wat als een bio-ingenieur afstudeert?
  • Ten gepaste tijden konden Jong.VBI’ers of al wie zich mentaal jong voelde afzakken naar de Gnorgl of Bar voor een heuse val- of barkuil. Een activiteit die al van oudsher wordt georganiseerd én geapprecieerd, zo blijkt!
  • Limburg nodigde ons uit voor een wetenschappelijk kijkje achter de schermen van Lamafarm en Ridley Bikes.
  • In oktober organiseerden we het slotevent van de Student Research Awards. De laureaten voor de bachelor- en masterproeven kregen de kans om hun werk in de verf te zetten voor 160 kijklustigen.
  • Op 1 december werd de VBI-LBK cantus boven de doopvont gehouden. Luide kelen, frisse pinten en vooral veel kameraadschap maakten er voor de 60 (jonge) alumni een topavond van die tot in de vroege uurtjes duurde. O vrij studentenheerlijkheid…
  • Later die maand, sloten we het jaar lachend, gierend en brullend af dankzij optredens van improgezelschap Preparee en bio-ingenieur Henk Rijckaert tijdens de eerste editie van onze Comedy Night.

Bijzondere aandacht gaat ook naar de initiatieven waar VBI haar medewerking heeft verleend zoals reünies van verschillende promotiejaren. Dergelijke initiatieven van haar leden kunnen verder blijven rekenen op technische ondersteuning van VBI!

Mocht u nu denken dat deze activiteiten wel leuk klonken, maar u kon er toch niet bij zijn? Geen nood, op de website zijn alle sfeerbeelden terug te vinden. Ook blijven we berichten op onze aanverwante sociale media over bio-ingenieurs die in de media komen en over de meest recente maatschappelijke trends. Houd deze kanalen zeker in het oog. Wanneer u zich toch op onze website begeeft, kan u via die weg uw lidmaatschap hernieuwen of opnieuw aanvragen. Na registratie op het vernieuwde Alumninet volstaat het om slechts 25 euro online te betalen via ditzelfde portaal. Wij hopen u snel terug te zien op één van onze activiteiten in 2018!

Lidmaatschap voor 1 jaar:

  • Registratie op alumninet waar u online 25 euro kan betalen
  • Meer info: vbi-kuleuven.be/lidmaatschap (alsook info over gecombineerd lidmaatschap met ie-net)

Met collegiale groeten,

VBI