Op reis met de KUL?!

De KU Leuven biedt i.s.m. Alumni Lovanienses vzw haar alumni een vernieuwd aanbod aan boeiende en exclusieve bestemmingen. Het uitgebreide netwerk van KU Leuven-afgestudeerden verbonden houden met hun Alma Mater is immers van groot belang voor de universiteit, en hen samenbrengen in reisgroepen is één van de manieren waarop deze betrachting vorm krijgt. Begeleiding door KU Leuven-experten (zoals bvb Prof. Seppe Deckers in Ethiopië) in de regio’s en het gezelschap van medealumni vormen samen het keurmerk van deze bijzondere reizen, die gaan van cultuur-historische programma’s tot avontuurlijke verkenningen. Vaak zijn er exclusieve bezoeken gepland aan projecten of ontmoetingen met de lokale alumni van de KU Leuven. Het aanbod is professioneel uitgewerkt samen met erkende partner-reisbureaus die elke reis volgens hoge kwaliteitsnormen organiseren. Je vindt de naam van het reisbureau dat je reis aanbiedt onderaan het programma. Bovendien wordt dit aanbod nog regelmatig aangevuld met nieuwe opportuniteiten, die telkens op de website bekend gemaakt worden.

Alle afgestudeerden van KU Leuven, personeelsleden en cursisten van Universiteit Derde Leeftijd Leuven kunnen zich inschrijven. Een partner moet niet KU Leuven-gerelateerd zijn. De maximumleeftijd voor Jong-alumnireizen is 33 jaar.

Meer info: https://alum.kuleuven.be/alumnireizen/programma-alumnireizen-2018

JONG-ALUMNIREIS KROATIË & SLOVENIË (13-26 AUGUSTUS 2018)

In de zomer van 2018 trekken we voor een veertiendaagse reis naar het prachtige Slovenië en het al even mooie Kroatië. Gedurende twee weken maak je kennis met bekende en minder bekende parels in Centraal-Europa in een reis die cultuur, natuur en avontuur in één verenigd. Ontmoet lokale jong-alumni die je meenemen naar de leukste plekjes van Zagreb en Ljubljana, laat je overdonderen in de natuurpracht van de Juliaanse Alpen van Slovenië en maak kennis met de fraaie en minder fraaie geschiedenis van de meest Westerse Balkanlanden. 

JONG-ALUMNIREIS AUTUMN IN NEW YORK (23-31 OKTOBER 2018)

In de herfst van 2018 trekken we naar de city that never sleeps: New York! 9 dagen lang dompelen we ons onder in het bruisende leven van deze metropool. We bezoeken de meest iconische plekken, fietsen over de Brooklyn Bridge en laten ons rondleiden door Belgische journaliste Jacqueline Goossens. Ook onze keuze voor het prachtige, authentieke The Jane hotel, waar de overlevers van de ramp met de Titanic verbleven, belooft van deze reis een onvergetelijke ervaring te maken.

NAVARRA EN ARAGON: 29 MEI – 6 JUNI 2018

Deze prachtige cultuur-historische reis loopt langs oude wegen en doorkruist de huidige regio’s Navarra en Aragón, maar ook een stukje Baskenland, Castilië en León en La Rioja. Een hele brok geschiedenis, van de prehistorie tot nu. Heel veel cultuur, soms voorspelbaar en soms heel verrassend. Prachtige natuur; eeuwenoude landbouwpraktijken en hypermoderne technologie en architectuur wisselen elkaar af.

ALBANIË EN KOSOVO: 5-16 MEI 2018 (LAATSTE PLAATSEN)

Albanië was tot voor kort een gesloten en raadselachtig land, Shqipëria: het land van de adelaar. Een turbulente geschiedenis op het snijvlak tussen Oost- en West-Romeinse invloed heeft het unieke landschap en zijn bewoners getekend. Deze materiële tekens in sites, kloosters, kerken en moskeeën zullen wij ontdekken op deze reis. Maar er staat nog veel meer op ons programma: we zien ook het meer van Ochrid, het mooiste meer van de Balkan en brengen een kort bezoek aan Kosovo.

GDAŃSK: 02 – 05 SEPTEMBER 2018

Gdańsk is één van de mooiste steden van Noord-Europa, een stad met een duizend jaar lange traditie. Gedurende deze periode werden tal van prachtige gebouwen gebouwd. Eeuwenlang al is het de rijkste stad van Polen. De ambachtslieden produceerden meubels vernoemd naar de stad, en de lokale juweliers maakten schatten besteld door alle Europese hoven, met amber als meest beroemde steen. Ga mee op ontdekkingstocht in deze prachtige havenstad, en schrijf je nu in.

BOEDAPEST: 11-14 SEPTEMBER 2018

Boedapest, ook wel de Koningin van de Donau genoemd, is niet alleen de bruisende hoofdstad van Hongarije, maar ook één van de mooiste en levendigste steden van Europa. De opwindende afwisseling van gezellige koffiehuizen, UNESCO werelderfgoed en een rijke architectuur maakt van Boedapest een fantastische bestemming.

CHINA:  5-20 OKTOBER 2018

Dynamische grootsteden, een rustig platteland, onvergelijkbare cultuur, schoonheid en complexiteit van taal, religies, tradities, een boeiende geschiedenis, een hartelijk volk…
Tijdens deze reis ontdekken we Shanghai, varen op de Huangpu rivier en bezoeken de historische stad Suzhou. In Xi’an zien we het tot de verbeelding sprekende Terracottaleger. In Beijing bezoeken we o.m. de Verboden Stad, de Grote Muur en het Tiananmenplein.

ETHIOPIË: 14 – 26 OKTOBER 2018

Professor Seppe Deckers neemt u mee naar de wieg van onze beschaving doorheen het bergachtige landschap, met o.a. de iconische rotskerkjes van Lalibela. In Axum komen legendes over de koningin van Sheba en de Ark des Verbonds tot leven in de archeologische sites. Een bezoek aan de universiteiten te Mekelle en Bahir Dar toont hoe onderzoek vanuit Vlaanderen aan Ethiopische universiteiten heeft bijgedragen tot het groene mirakel van Ethiopië.

Reisbegeleider: professor Seppe Deckers

ZUID-AFRIKA: 29 OKTOBER – 10 NOVEMBER 2018

Tijdens deze reis nemen we u mee naar Zuid-Afrika, een land met een uitzonderlijk rijke schat aan natuur en cultuur, met een intrigerende maar ook wel belaste geschiedenis, met bovenal kansen voor mensen van nu en in de toekomst. U ontdekt het allemaal op een tocht door grootsteden en townships, door uitgestrekte wildparken en gerenommeerde wijnstreken, en u proeft met al uw zintuigen van het mooiste en het lekkerste dat Zuid-Afrika te bieden heeft