VBI.Fonds: COVID-19 – Het hongervirus

De laatste maanden pasten we ons allemaal aan aan een leven met Corona. De impact van het virus bleef niet beperkt tot onze gezondheid maar beïnvloedt nu nog steeds ons sociaal leven, onze zomerplannen en onze economie. In april 2020 waarschuwde het wereldvoedselprogramma (World Food Programme, WFP) dat de pandemie steeds meer honger met zich meebrengt. Niet enkel de meest kwetsbare landen of bevolkingsgroepen die vaak al lijden onder politieke conflicten worden geteisterd. Ook in België is het aantal personen dat hulp zoekt bij de voedselbanken gestegen met 15%. Mogelijks zullen in het najaar nog meer mensen beroep doen op de voedselbanken omdat de impact op de economie onvermijdelijk blijft voortduren.

Photos by Joel Muniz on Unsplash

Veel bio-ingenieurs zetten zich in voor voedselproductie en voedselzekerheid, daarom ligt de problematiek van dit hongervirus ons nauw aan het hart. Het VBI.Fonds besloot om financiële steun te bieden aan het wereldvoedselprogramma en de Belgische voedselbanken. Elke organisatie kreeg van ons 760 euro, in totaal twee euro per lid van het VBI.

Bent u zelf verbonden aan een goed doel dat we met het Fonds kunnen steunen? Laat het ons weten via fonds@vbi-kuleuven.be!

Photos by Joel Muniz on Unsplash