VBI goes Limburg: Bezoek aan Globachem en brouwerij Wilderen

Op woensdag 31 oktober werden we uitgenodigd door onze geleding VBI.Limburg om kennis te gaan maken met hun werking en te gaan genieten van de Limburgse geneugten. We werden hartelijk ontvangen op de site van Globachem in Sint-Truiden en de avond startte met een presentatie over VBI.Limburg, een enthousiaste groep die activiteiten organiseert voor bio-ingenieurs die wonen en/of werken in Limburg. Met een viertal bedrijfsbezoeken per jaar houden zij hun leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in alle domeinen van onze opleiding. Voor meer informatie over VBI.Limburg klik hier.

Na deze korte infosessie werd het woord doorgegeven aan Koen Quaghebeur, voorzitter van VBI.Limburg en samen met zijn vrouw Els (beiden alumni van de faculteit bio-ingenieurswetenschappen) de schouders onder Globachem, een bedrijf dat actief is in de productie en ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard kregen we ook de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Globachem huist niet enkel een heel modern magazijn maar ook een hoogtechnologisch onderzoekscentrum waar vooral de serre veel bewondering teweeg bracht. Voor meer informatie over Globachem klik hier.

Na het bezoek aan Globachem bracht de bus ons enkele straten verder naar brouwerij Wilderen waar we zeer hartelijk ontvangen werden door Mike Janssen. De brouwerij en het bijhorende café zijn prachtig gerenoveerd en de oude stokerij was een heuse teletijdmachine met zijn authentieke stoommachine en koperen destillatiekolom van drie verdiepingen hoog. Ik geloof dat ik voor alle aanwezigen kan spreken als ik zeg dat een bezoek aan brouwerij Wilderen een grote aanrader is. Voor meer informatie over de brouwerij klik hier.

Van al die informatie krijgt een leergierige bio-ingenieur natuurlijk dorst. De avond werd afgesloten met een broodmaaltijd en een korte cantus in Limburgse stijl waarna we helaas veel te vroeg weer de bus op moesten naar Leuven. Een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is!
VBI bedankt iedereen bij VBI.Limburg, Globachem en Wilderen, in het bijzonder Koen Quaghebeur, Els Paesmans, Mike Janssen en Elien Kerkhofs, voor de geweldige ontvangst en de leerrijke avond. Het was een avond die velen nog lang bij zal blijven!