VBI.Limburg: Bezoek algenreactor (Thomas More Geel)

Op vrijdag 20 september om 19u brengt VBI.Limburg een bezoek aan de onderzoeksgroep Radius van Thomas More (tot 2012 gekend als het Hoger Instituut der Kempen) te Geel. Een biogebaseerde economie is een economie waarin de bouwstenen voor materialen, chemicals, voeding en energie afkomstig zijn van hernieuwbare grondstoffen. De onderzoeksgroep RADIUS van Thomas More Kempen richt zijn onderzoek op het optimaliseren van de productie en verwerking van microalgen en insecten als alternatieve bronnen van biomassa. Het onderzoek naar de productie van algen gebeurt op zowel labo- als pilootschaal. De mogelijkheden van algenteelt als innovatieve activiteit voor de glastuinbouw worden onderzocht in fotobioreactoren in een van hun serres. Het insectenonderzoek focust op de verwerking van nevenstromen uit de (agro)industrie en het effect van verschillende diƫten op de nutritionele samenstelling van de insecten.

Rut Vleugels zal de voordracht verzorgen, daarna zullen er drie collega’s de rondleiding verzorgen: Jornt Spit (algenkweek), Lotte Frooninckx (insectenkweek) en Isabelle Noyens (analyse en processing).

Praktisch:

  • Programma:
    • 18u45: samenkomst ter plaatse of er wordt voorgesteld om te carpoolen vanaf de parking Lummen aan de E314. Samenkomst dan rond 18u15. Graag een seintje als u daar wil opstappen (of iemand wil meenemen)
    • 19u00: aanvang voordracht Rut Vleugels, Onderzoeker RADIUS | Lector Agro- en Biotechnologie
  • Locatie: Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel. Er is een grote parking voor het gebouw. Een collega wacht jullie op aan het onthaal.
  • Kosten: gratis!
  • Inschrijving: Om een idee te hebben van het aantal deelnemers vraag ik u uw aanwezigheid te bevestigen uiterlijk 13 september bij secretaris Wim Mertens met vermelding van het aantal personen (wim-mertens@outlook.com of 0475/45.01.41)