VBI Limburg: Nieuwjaarsreceptie @ Bocholter Brouwerijmuseum

VBI-Limburg heet iedereen van hart welkom op zijn Nieuwjaarsreceptie op vrijdag 30 januari om 19u30.

We zij er in geslaagd dit te laten plaatsvinden in het grootste brouwerijmuseum in Europa dat gelegen is in Bocholt, in een industriële archeologische architecturale omgeving getekend door een acht generaties rijke brouwerijgeschiedenis!

Het Bocholter Brouwerijmuseum is niet minder dan 4.000 m2 groot en is bijzonder trots op z’n unieke en harmonische geheel van kleine tot grote staaltjes industriële archeologie. Van de traditionele mouterij over de indrukwekkende brouwzaal, langs de nostalgische vaten- en flessenwerkplaats tot de kostbare brouwerskarren en de stemmige gelagzaal.

Onder begeleiding van gepassioneerde gidsen komen we er alles te weten over de vaak vreemde maar altijd vernuftige technologieën uit de 18de, 19de en 20ste eeuw.

Zoals we de ambacht van het bierbrouwen zullen ervaren, zo zullen we de uitgekiende werking van toestellen als weekkuipen, moutploegen, kastenwenders, kookketels, wortkoelers, beslagkuipen, vatenpektoestellen en vele andere ontdekken. Magische vertegenwoordigers van een verborgen ambacht, maar ook ambassadeurs van een eerlijk natuurproduct.

Zodra we het geheim van zo’n fris getapte pint met z’n betoverende smaak, geur en kleur ontdekt hebben, is het de hoogste tijd om dit ook te proeven en om te toosten op het nieuwe jaar.

Ik hoop jou die avond de hand te schudden. Schrijf je in via onze website of stuur een mailtje.

Namens het bestuur van VBI-Limburg,

Patrick Vanhollebeke

Voorzitter VBI-Limburg

Patrick.vanhollebeke@radaraut.com