VBI.Limburg: Wandeling in het Hageven met herboriste Joke Custers

Op vrijdag 7 juni vanaf 18u45 gaan we het Natuurgebied Hageven in Neerpelt verkennen onder deskundige leiding van herboriste en confrater Joke Custers. Het wordt een wandeling langs de Dommel en de vennenrijke heidegebieden eromheen. We gaan op zoek naar kruiden, waarvan sommige lekker zijn en soms geneeskrachtig. Joke zal er ons alles over vertellen in combinatie met talrijke tips en gebruiksmogelijkheden. Ze zal ons laten genieten van een stukje kruidencake die ze zelf gebakken heeft. Wie een thermos met warm water meebrengt zal in de mogelijkheid zijn om onderweg thee te maken en te proeven op basis van de gevonden kruiden. We zullen ook een introductie krijgen in het “bosbaden“, een Japanse natuurtherapie Shinrin-Yoku, waarbij je de omringende natuur aandachtig beleeft met al je zintuigen en daardoor tot rust komt. Dit was onlangs nog te zien in de tv-reeks “Iedereen beroemd”.

Nieuwsgierig of enthousiast? Schrijf je dan snel in voor deze wandeling!

Programma

  • 18u45: Samenkomst bezoekerscentrum “De Wulp”, Tussenstraat 6, Neerpelt
  • 19u00: Wandeling
  • 22u00: Einde met drankje

Inschrijven

Inschrijven kan via reply op deze mail of via 0475/45 01 41 (Wim Mertens) vóór 2 juni. De deelnameprijs bedraagt €6 per persoon, te storten op het rekeningnummer van VBI.Limburg: BE51 1032 0626 0262.

Wie is VBI.Limburg?

Wij zijn de vriendenkring verbonden aan VBI die activiteiten organiseert voor iedereen die woonachtig is in Limburg, roots heeft in Limburg of gewoon sympathisant is van het Bronsgroen Eikenhout. Alle VBI-leden zijn welkom op hun activiteiten. Er wordt geen apart lidgeld gevraagd voor onze vriendenkring, lid worden via VBI kan echter via deze link.

Met collegiale groet,

VBI.Limburg