VBI.Science

VBIScienceTempVBI.Science is een geleding binnen VBI voor alumni van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven, die op één of andere manier “in het onderzoek” zitten. Dit kunnen bio-ingenieurs zijn in kennisinstellingen, onderzoeksinstellingen of bij overheden die een affiniteit hebben met wetenschappelijk onderzoek.

ArenbergcaféVBI.Science organiseert communicatie en informatie over onderzoek door en voor bio-ingenieurs en organiseert jaarlijks enkele evenementen waar dit, soms verdiepend, soms verbredend, aan bod komt. Eén van de “klassiekers” is het jaarlijkse Arenbergcafé – een paneldebat in een iets minder formeel kader (“op café”) over een veelheid van actuele en/of intrigerende thema’s. Zo kwamen in het verleden onderwerpen zoals voedselveiligheid, biofuels, neuropsychologie en duurzaam bosbeheer (o.a.) aan bod. Eerstvolgende afspraak voor dit Arenbergcafé is de BIrDag.

Knappe koppen!Een andere klassieker van VBI.Science zijn de VBI Studentenprijzen – waar de beste masterproeven van het voorbije academiejaar in de verf gezet worden.

VBI.Science wordt als geleding van VBI gestuurd door Karolien Decamps, postdoctoraal onderzoekster aan de faculteit in Leuven, en Stefan Ruyters, docent en onderzoeker aan de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen campus De Nayer (vroeger Lessius). Voor meer informatie kan je terecht op deze website en kan je je inschrijven op de mailinglijst van VBI.Science. Je kan altijd e-mailen naar science@vbi-kuleuven.be