Ook dit jaar worden de VBI-studentenprijzen weer uitgereikt. Met deze prijzen willen we kwalitatief hoogstaande masterproeven belonen en onder de aandacht brengen van een breder publiek. Ook wordt de meest verdienstelijke bachelorproef (aka BIG) gelauwerd.
De uitreiking van de VBI Studentenprijzen vindt dit jaar plaats op maandag 15 december, 19u30 in het Landbouwinstituut (auditorium Heuts). Twee selectierondes, 1 gebaseerd op het onderwerp en de motivatiebrief en een tweede na een presentatie/vragenronde voor een beperkte jury, werden afgewerkt en drie laureaten werden geselecteerd voor de finale verdediging!
Het programma van de Studentenprijzen is als volgt:
19u30: Een vakjury onder leiding van VBI.Science voorzitter Stefan Ruyters zal de masterproef van enkele geselecteerde kandidaten beoordelen. Ze zullen om de beurt hun onderwerpen toelichten voor jury en publiek. Na elke voorstelling zullen de kandidaten kort door jury en publiek op de rooster gelegd worden.
- Jasper Verduyckt: Katalytische strategieën voor oxidatieve valorisatie van aminozuren (promotor prof. Dirk De Vos)
- Ilke De Boeck: Immunomodulerende rol voor de pili van Lactobacillus rhamnosus GG: mogelijke toepassingen voor astma en allergieën (promotoren prof. Sarah Lebeer en Jos Vanderleyden)
- Yannick Vervoort: Karakterisatie van het Brettanomyces anomalus beta-glucosidase enzym voor bioflavouring van levensmiddelen (promotoren prof. Kevin Verstrepen en Karin Voordeckers)
21u00: Na de verdediging van de eindwerken door de kandidaten wordt een gemoedelijke receptie aangeboden door VBI, Jong.VBI en VBI.Science. Tijdens de beraadslaging van de jury en de receptie worden vier geselecteerde bachelorproeven onder de vorm van BIG posters beoordeeld door het publiek.
22u00: Uitreiking van de prijzen.
Vanzelfsprekend is iedereen hartelijk welkom op deze avond. Laatstejaars master- en bachelorstudenten van de faculteit zijn in het bijzonder uitgenodigd om te komen kennismaken met de VBI Studentenprijzen en te luisteren naar en supporteren voor hun collega’s en jong-afgestudeerden!
Dit zijn de 4 geselecteerde bachelorproeven:
- Integratie van een passieve RFID sensor in de verpakking van Kabeljauw (Gadus morhua) voor analyse van de houdbaarheid (Arnout Soumillion, Stefanie Vandionant, Pieter Van Gaelen, Niels Van Velthoven, Sofie Verheyden)
- De rol van toxine-antitoxine modules in persistors en chronische infecties (Hannelore Brocatus, Kathleen Cleuren, Annelise Herman, Lucie Moens, Eline Sommereyns)
- Met Forward Osmosis naar een duurzame waterzuivering (Karel Biesemans, Jason Pascal-Claes, Raymond Thür, Valérie Verjans)
- Duurzaamheid in de appeldistributie (Lucie Beckers, Noemie Hisette, Laurens Ignoul, Rob Lanin, Sam Tlatli)