VBI.Limburg

In het pré-digitale tijdperk, waar communicatie en networking nog niet zo razendsnel en uitgebreid kon, bestonden er Provinciale Vriendenkringen van VBI. Dit waren geledingen van VBI, die per provincie georganiseerd werden en activiteiten en vormingen organiseerden voor alle VBI leden die woonden of werkten binnen een bepaalde provincie.

LimburgVBI Vriendenkring Limburg heeft een eigen website die je hier kan terugvinden – en organiseert talrijke activiteiten – het verslag van ééntje daarvan, de jaarvergadering (met zuurmoes en behoorlijk wat fruitmanden), kan je hier terugvinden.

Vriendenkringen zijn – net als alle andere geledingen – niet “gebetoneerd” en hoeven daarom niet altijd “geografisch” gelinkt te zijn. Ze kunnen opgericht worden wanneer er vraag naar is, rond een locatie (b.v. een provincie of een regio), een thematiek of afstudeerrichting (b.v. Land- en Bosbeheer) en ook even gemakkelijk terug verdwijnen als er geen vraag meer naar is – en ze hoeven ook niet “vriendenkring” te heten. VBI ondersteunt deze vriendenkringen zoveel mogelijk en waar nodig en de vriendenkringen hebben ook een zeer duidelijke stem in het bestuur van VBI (kunnen bijvoorbeeld mee zetelen in de Raad van Bestuur). Heb je vragen over de vriendenkringen of wil je zelf er aan mee werken? Neem gerust contact op met ons.