Wat was het gezellig op de VBI-nieuwjaarsreceptie…

Het was Limburgs gezellig op de VBI-nieuwjaarsreceptie van vrijdag 22 januari in Center Parks Erperheide te Peer. Gastheer was VBI vriendenkring Limburg. Ik zag er een studiegenoot terug naast vele andere landbouwingenieurs, ingenieurs in de scheikunde en de landbouwindustrieën en bio-ingenieurs. Na enkele drankjes vertelde Jean Henkens, bioloog en landschapsarchitect van Center Parks, over de planning en het bouwen van een dergelijk park. Zijn verhaal was doorspekt met slangen en 42,5 cm (rara).

Nieuwjaarsreceptie VBI (1)De grote groep bezocht daarna het subtropisch zwemparadijs (in Aqua Mundo en de Market Dome) om te kijken hoe die plannen in de realiteit er uitzien. Ik bleef gezellig babbelen met een eerst voor mij onbekende heer Spaas en zijn vrouw. Hij vertelde over zijn werk aan het Boerekot onder decaan Goedseels (dus voor sommigen onder jullie wel bekend) en daarna vertelden ze gezamenlijk over hun bezoeken aan bosdomeinen in Frankrijk en paardrijden. Wie op zijn 88ste nog dagelijks paard rijdt, heeft nog een lang leven voor de boeg dunkt me.

Daarnaast werden we ook verwend door een ‘korte’ speech van onze voorzitter. Steven sprak daarbij vol lof over de inzet van VBI vriendenkring Limburg en hun bronstig groen eikenhout. Er volgde nog een gezellige, lekkere en verrassende receptie en toen werden de jongste bio-ingenieurs moe. Tijd om terug naar Leuven te rijden en onderweg nog na te genieten van de gezellige avond.

Nieuwjaarsreceptie VBI (3)Bedankt VBI-Limburg om deze nieuwjaarsreceptie te hosten! Rara, welke geleding zal volgend jaar deze eer te beurt vallen? Op de agenda van VBI-Limburg www.vbi-limburg.be staan nog maandelijkse activiteiten tot juli. De moeite waard om aan deel te nemen! Hou ook steeds de agenda van VBI in het oog op www.vbi-kuleuven.be.

Marleen Suckers